« Tagasi

Peetri - Tallinna kergliiklustee lõik loodetakse valmis ehitada kooliaasta alguseks

Vana Tartu maantee äärde rajatav kergliiklustee lõik algusega Väljaotsa teelt kuni Tallinna piirini loodetakse valmis ehitada kooliaasta alguseks, hetkel käivad läbirääkimised maaomanikega teeäärsete maade kasutusvaldusesse saamiseks.

Vallavanem Mart Võrklaeva sõnul oli eesmärgiks juba suve alguses kergliiklustee ehitamisega alustada, kuid plaan pole realiseerunud maaomanikega pikale veninud läbirääkimiste tõttu.

„Paljude maaomanikega on läbirääkimiste pidamine maatükkidele kasutusõiguse seadmise osas lõppenud, kuid mõnede omanikega läbirääkimised kestavad. „ Kui kõik sujub, siis suve esimesel kuul jõuame nii kaugele, et Maanteeamet saab välja kuulutada hanke ehitaja leidmiseks,“ kõneles Võrklaev.

Plaani kohaselt ehitab maanteeamet välja teelõigu Väljaotsa teelt kuni Aasa põiguni ja vald rahastab samale lõigule tänavavalgustuse rajamist.

Aasa põigust kuni Tallinna piirini kulgema hakkav valgustusega kergliiklustee lõik on aga täies ulatuses valla ehitada ning see saab teoks meetme „Linnaliste piirkondade arendamise“ kaasabil.  Antud lõigu osas loodetakse samuti 2014. aastast alanud maadele kasutusõiguse seadmise läbirääkimistega lõpusirgele jõuda.  Vallavanem nendib, et kui teealuse maa kasutusõiguse küsimustes omanikega kokkuleppele ei jõuta, pole võimalik järgmise sammuga edasi minna. Vallavanem avaldab siiski lootust, et kõik läheb hästi, sest 17 maaomanikust 10-ga on kokkulepped saavutatud.

 „Protsess on veninud, sest kõik maaomanikud ei ole Eestis või ei olda maa võõrandamise tingimustega nõus,“ nentis vallavanem Mart Võrklaev.

Rae vald on planeerinud ehitada Assakult – Tallinnani kulgeva  5,7 kilomeetri pikkuse kergliiklustee kolmes etapis, millest esimene etapp sai valmis 2015. aastal. Käesoleval aastal töötatakse selle nimel, et valmiks teine etapp ja kergliiklustee jõuaks välja Tallinnani.

Kergliiklustee ehitamine algab teeprojekti tellimisega, mille alusel tuleb maaomanikega kokku leppida tee jaoks vajalikule maale kasutusõiguse seadmise küsimustes ning seejärel saab alustada ehitamisega.

Foto Rae Sõnumid

Järveküla ja Peetrit ühendava kergliiklustee lõigu ehitamine 2015. aasta suvel