« Back

Algab Rae küla ja Assaku vahelise kergliiklustee projekteerimine

4. aprillil kirjutasid kergliiklustee projekteerimise töövõtulepingule alla Rae vallavanem Mart Võrklaev ja Teedeprojekt OÜ juhatuse liige Mikk Paloots. Lepingu põhjal saab töövõtja alustada lähipäevil projekteerimistöödega ning panna paika kergliiklustee kulgemine Raeküla tee, Graniidi tee ja riigitee nr 1106 ääres Rae külast kuni Assaku alevikuni.

“Teed on kaua oodatud ning selleni jõudmiseks on palju vaeva nähtud. Seda enam on nüüd suurem heameel, et projekteerimine on käivitunud,“ kõneles vallavanem Mart Võrklaev.

 Kergliiklustee pikkus tuleb ligikaudu 2 kilomeetrit ning see saab olema täies ulatuses valgustatud ning valla eesmärk on sel aastal koos Maanteeametiga ka ehitustöödega algust teha. 

“Kuid kuna ehitamine jääb sügisesse, võib tekkida olukord, kus lõplikult saab kergliiklustee valmis järgmise aasta kevadel,” rääkis vallavanem, kes viitas projekteerimiseks kuluvale ajale, milleks on 6 kuud.

„Üks osa projekteerimistöödest on uuringute läbiviimine, mis paraku nõuab aega. Kuid vaatamata sellele, et ehitusega saab alustada alles poole aasta pärast, jõuame ikkagi enne talve nii kaugele, et teepõhjad saavad suure tõenäosusega ehitatud,“ kõneles Võrklaev.

Võrklaev meenutab, et samamoodi läks 2016. aastal alustatud Peetri-Tallinna kergliiklustee lõiguga, kus teepõhjad jõuti enne talve tulekut valmis, kuid asfalteerimine tuli edasi lükata kevadesse.

“Igal juhul on soov jõuda selleni, et tee ehitamine saab alata ja et võimalikult kiiresti saaksid jalakäijad kasutada liiklemiseks turvalist teed,” resümeeris vallavanem.

Kergliiklustee ehituse käigus valmivad samuti bussitaskud liinile nr 132 ning sellega koos kaotatakse ära ajutised bussitaskute lahendused.