« Back

Rae valda hakati ehitama põhjamaade stiilis kooli

Rae valla kõige asustustihedamasse Peetri piirkonda hakati uue aasta esimesel tööpäeval ehitama kolme paralleelklassiga Järveküla Kooli, mis ruumide liigenduselt ja lisavõimaluste poolest sarnaneb põhjamaade stiilis õppeasutusele.

Rae vallavanem Mart Võrklaev ütles, et kui ei oleks olnud hankevaidlust,  pidanuks ehitamise algus olema juba paar kuud varem. „ Kuid tänasel päeval on oluline tõdeda, et uus enam kui 600-kohaline kool hakkab kerkima ja sügisel saame avada Eesti kõige kaasaegsema kooli."

Vallavanem toob hea uudisena välja ka selle, et koolil saab olema oma ujula,  mida koolivälisel ajal saab kasutada kogu kogukond. 

Hoone projekteerimist eest vedanud  ja ka ehitustööde eest vastutav abivallavanem Madis Sarik kõneles, et hoone saab olema kõige laiemas tähenduses funktsionaalne." See ehitatakse nii õppetegevuse läbiviimiseks kui ümberkaudsete inimeste sportimise ja vabaaja sisustamise jaoks," tutvustas Sarik ehitatava hoone projekti.

Lisaks ujumistreeningutele luuakse võimalus liikumis- või tantsutreeningute läbiviimiseks. "Selleks  ehitatakse ujulakompleksi peal asuvale korrusele 300 m2 saal, mille juures hakkab asuma 150m2 jõusaal ning riietusruumid koos pesuruumidega," kõneles Sarik lisades, et koolihoone juurde kuulub ka jooksurajaga ümbritsetud 38 x 60 spordiväljak pallimängude ja kergejõustikualade harrastamiseks.

Järveküla Kool hakkab teenindama ümberkaudsetes asulates elavaid lapsi. Uusim kool saab kodukooliks Järveküla, Peetri ning Assaku alevike, Uuesalu ja Rae küla piirkondade lastele.

Lepingujärgne ehitamise lõpptähtaeg on 23. oktoober , kuid eesmärgiks on kõigi osapoolte pingutusel avada kooli algklasside maja 1. septembril  2016.

Foto pildistatud 5. jaanuaril 2016