« Back

Jüri tervisekeskuse ehitus sai rahastuse

Rahandusministeerium tunnistas vastavaks ja rahuldas Rae Vallavalitsuse taotluse "Esmatasandi tervisekeskuse rajamine Rae valda Jüri alevikku" ehituse toetamiseks Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Rae vallavanem Mart Võrklaev tunneb head meelt, et oleme olulisele projektile rahastuse saanud. „Nüüd saame hakata projekteerima ja seejärel ehitama," ütles Võrklaev.

Vallavanema sõnul ei muutu uue hoone ehitamise perioodil tervishoiuteenuste osutamisel midagi, sest kõik arstid ja pereõed jätkavad tööd vanas hoones seni kuni avatakse uus tervisekeskuse hoone.

Tervisekeskus pakub kõiki esmatasandi teenuseid

„Tervisekeskuses asuvad tööle 5 perearsti ja 10 pereõde," tutvustas abivallavanem Jens Vendel olemasolevat plaani. Abivallavanem loetles lisaks üles kõik esmatasandi tervishoiu põhiteenused, mida hakkab uus tervisekeskus pakkuma. " Elanikele pakutakse nii perearstiteenust kui koduõendus,- ämmaemanda - ja füsioteraapiateenust. Hoones hakkab asuma kindlasti ka apteek, hambaravi ja psühholoogilise nõustamise kabinet," loetles Vendel ning lisas, et uues ligi 800 ruutmeetri suuruses hoones jätkab tegevust samuti kiirabipunkt.

Arhitektuurikonkursiga otsitakse keskusalale visuaalset lahendust

Koos uue tervisekeskuse ehitamisega uuendatakse kogu Jüri aleviku südamikku. Rae vald on juba veebruaris välja kuulutanud Jüri keskusala arhitektuurikonkursi, mille eesmärgiks on leida tervisekeskuse hoone ja veel kahe avaliku hoonega keskusala tervikvisioon koos maastikulahendusega. „Kui 12. aprillil arhitektuurikonkurss lõpeb ja võidutöö on leitud, saab alustada hoone projekteerimise hankega," kõneles vallavanem.

Projekteerimistööd on kavandatud ajavahemikku 01.09.2017-28.02.2018. Ehitusprotsess algab hiljemalt 2018. aasta mai lõpus ja hoone valmimistähtaeg on detsembri lõpp.

Uue tervisekeskuse hoone ehitus sai Euroopa Regionaalarengu Fondist toetust 766 000 euro jagu, mis moodustab 75% abikõlbulikest kuludest. „Projekti abikõlbulikud kogukulud on 1 034 667,00 eurot ning koos vana hoone lammutuskuludega on prognoositud kogumaksumuseks 1 406 930,00 eurot." 

RS