« Back

Võsukese avamispidu toimus 2. veebruaril

2. veebruaril avas Jüris uksed Rae valla üheksas ja kõige kaasaegsem lasteaed - Võsukese lasteaed, kus kohti on 240, aga nimekirjas vaid 152 last. Vallavanem Mart Võrklaev vähemas lastearvus probleemi ei näe, pigem on see lasteaiakohtade kriisis vaevelnud valla jaoks uue etapi algus ning enam ei pea korraga aastas kahte lasteaeda ehitama.

„Rae vald nüüd loodetavasti pääseb mõneks ajaks lasteaedade ehitusest sellises tempos, et kaks lasteaeda aastas", rääkis vallavanem Mart Võrklaev, kes kohe ka täpsustas, et 2,1 miljonit maksev Võsukese lasteaed on viimase kahe aasta jooksul Rae vallas neljas lasteaed ning selle aja peale kokku on ehitatud valda juurde üle 750 lasteaiakoha.

Margery Lilienthal rääkis, et Võsukese lasteaias hakkab tõepoolest esialgu käima 152 last, kuid üks rühm on veel komplekteerimisel ja lasteaiapere koosseis kasvab peagi.

Kindlasti ei ähvarda vallavanema sõnul Rae valda oht, et uus lasteaed täitmata jääb, sest rahvastikuarv kasvab aastas sadades inimestes ning Rae vald on eelistatud just ennekõike noorte perede seas. Möödunud aastal kasvas rahvastikuregistri järgi elanike arv Rae vallas enam kui 800 võrra ja ülemöödunud aastal lähenes kasvunumber 500-le.

„Lisaks saame nüüd, kui me ei ole enam lasteaiakohtade kriisis, hakata pakkuma alushariduseteenust erivajadustega lastele, mis siiamaani ei ole katnud ära tegelikke vajadusi", rääkis vallavanem.

Kas lasteaiakohtade kriis on lahendatud igas Rae valla piirkonnas, sellele küsimusele vastas vallavanem, et kolmes piirkonnas – Jüris, Lagedil ja Vaidas on probleem lahendatud. Peetri elanikkond on kasvanud prognoositust kiiremini ning seal tuleb vallal koostööd teha  eralastehoidudega, kuid samas lahendab Peetri probleemi väga hästi ka valla südames asuv Võsukese lasteaed, mis asukoha poolest sobib teenindama kõiki piirkondi. 

„ Meil on väga ilus ja avar lasteaed ning loodetavasti saame pakkuda sisukaid päevi heas keskkonnas maksimaalselt paljudele lastele", rääkis lasteaia juhataja Margery Lilienthal.

Lasteaia juhataja lubas oma avamiskõnes, et õige pea saavad lapsed lisaks loovust võimaldavatele mängutubadele toimetada ka lasteaia enda viljapuu - ja aedviljaaias. „Kõigis tegevustes on esiplaanil ikka mäng". Lasteaia juhata tsiteeris ka Paolo Coelhot, kes on öelnud, et iga laps võib täiskasvanule õpetada kolme asja. Esisteks: olla ilma igasuguse põhjuseta õnnelik. Teiseks: olla kogu aeg mingi asjaga ametis. Kolmandaks: osata kõigest jõust nõuda, mida tahad.

Lasteaia juhatajat olid avamise puhul tulnud õnnitlema paljud erinevate asutuste juhid ja haridusspetsialistid Rae vallast ja Harjumaalt. Keila vallavanema Jaan Alveri tervituskõne kokku võttes on Võsukese lasteaed parim näide kaasaegsest lasteaiast nii Harjumaal kui kogu Eestis.

Ehitusleping RIITO Ehituse Aktsiaseltsiga allkirjastati möödunud aasta märtsis.

Fotod Neil Savi ja Signe Heiberg

Avamise fotogalerii:  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.529635940510226.1073741986.216335091840314&type=1