« Tagasi

Vallavanem valmiva hoone ehitusest volinikele

17. mai korralisel volikogu istungil andis vallavanem Mart Võrklaev volinikele ülevaate Järveküla Kooli ja Vaida põhikooli juurdeehituse ehitamise teemal ja kinnitas, et ehitised valmivad tähtaegadeks.

Lühidalt toimunust Vaida Põhikooli juurdeehituse ehitamisel

Vallavalitsus teavitas kividega tekkinud probleemist Vaida Põhikooli juurdeehituse ehitajat Parmeron AS-i, kes teada saades võimalikust kvaliteediprobleemist lasi Teede Tehnokeskuse AS-i laboris kontrollida Rae Kivitehase plokkide survetugevust.

Koheselt konsulteeriti ka projekteerija ning omanikujärelevalvega, et leida võimalik lahendus ehitustöödega jätkamiseks, sest antud ehituse aeg on väga piiratud. Täiendava abinõuna nähti ette ja teostati kogu müüritise täisbetoneerimine.

Projekteerija OÜ RTG Projektbüroo on esitanud konstruktori seisukoha, et Vaida Põhikooli juurdeehituse objektil on kasutatud katsetulemuste protokolli tulemustele toetudes täiesti piisava survetugevusega plokke, millega on seinte kandevõime tagatud.  

Kokkuvõtteks on ehitaja vallavalitsusele kinnitanud, et isegi kui mingil ajal on esinenud meedias välja käidud väidetavaid Rae Kivitehase plokkide kvaliteediprobleeme, siis Vaida Põhikooli objekti plokkidel neid tuvastatud ei ole ja plokkide kandevõime on katsetulemustega tõestatud.

Vaida Põhikooli juurdeehitus valmib tähtajaks ning koolitöö saab alata 1.septembril.