« Back

KUULUTATI VÄLJA HANGE PEETRI - TALLINN KERGLIIKLUSTEE EHITAJA LEIDMISEKS

Käesoleval nädalal kuulutas Rae Vallavalitsus välja riigihanke, millega soovitakse leida Peetrit ja Tallinna ühendava kergliiklustee ehitaja lõigus Väljaotsa tee kuni Tallinna linna piir. Pakkumisi oodatakse juuli lõpuks, ehitustegevusega saab praeguste plaanide kohaselt alustada augusti keskpaigas ning kergliiklustee peaks valmima oktoobris.
Hanke väljakuulutamine viibis, kuna ootamatult ajakulukaks osutus kirjalike kokkulepete sõlmimine maaomanikega, kellest mitmed ei ela alaliselt Eestis. Tänaseks on esialgsed kokkulepped sõlmitud ja saab alustada ehitustegevusega. Vallavanem Mart Võrklaev vabandab viivituse pärast ning selgitab, et alati ei sõltu kõik valla plaanidest ja tegemistest: "Meie suur soov oli kergliiklustee valmis saada 1.septembriks, kuid nüüdseks lahenenud maaküsimused võtsid kavandatust kauem aega. Uus kergliiklustee valmib oktoobrikuu lõpuks ning  enne kõige pimedamat ja lumist perioodi on turvaline liikumine kõigile tagatud."
 
Vallale teadaolevalt plaanib ka Tallinna linn lähiajal välja kuulutada hanke, mille käigus ehitatakse valmis kergliiklustee Rae valla piirist kuni Tartu maanteeni. Samaaegselt remonditakse Tallinna linnale kuuluv 600 m pikkune sõidutee osa.