« Back

Rae küla jalg- ja jalgrattatee tuleb

Maanteeameti poolt välja kuulutatud hanke kauaoodatud Rae küla kergteede ehitamiseks võitis Viaston Infra OÜ, kellega täna allkirjastati kaks tee-ehituse töövõtulepingut. Viaston on partneriks nii Maanteeameti kui ka valla poolt rajatava lõigu ehitamisel.

Rajamisele kuuluv kergliiklustee koos valgustusega hakkab kulgema Raeküla tee, Graniidi tee ja Tartu maantee ääres, ühendades Rae küla Assakuga. Ühtekokku lisandub ligi neli kilomeetrit asfalteeritud kergliiklusteid, paigaldatakse üle saja uue valgustusmasti, lisaks ehitatakse välja bussitaskud ja bussiootekojad. Kõik asfalteerimistööd peavad lepingu järgselt olema lõpuni viidud hiljemalt 21.09.2018.

Koostöös Maanteeametiga rajatava lõigu kogumaksumus, koos ettenägemata tööde jaoks arvestatava reserviga on lepingu järgselt 428 444,81 eurot ja vallavalitsuse poolt rajatava lõigu lõpphinnaks koos reserviga kujuneb ligikaudu 456 388,87 eurot.

Projekti rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist meetmest „Linnapiirkondade jätkusuutlik areng“ ning Rae valla eelarvest. Meetme on töötanud välja Rahandusministeerium ja EAS.