« Tagasi

Vald koos Maanteeametiga otsib Rae küla jalg- ja jalgrattateede ehitajat

Maanteeamet kuulutas eile välja hanke kauaoodatud Rae küla jalg- ja jalgrattateede ehituseks. Ehitatav kergliiklustee koos valgustusega hakkab kulgema Raeküla tee, Graniidi tee ja Tartu maantee ääres, ühendades Rae küla Assakuga. Hanke alusel planeeritakse ehitada ~4 km asfalteeritud kergliiklusteid ja paigaldatakse 134 uut valgustusmasti, lisaks ehitatakse välja bussitaskud ja bussiootekojad.

Vallavanem Mart Võrklaev tõdeb, et Rae küla elanikud on kergliiklusteed pikisilmi oodanud, sest erinevatel põhjustel on projekt omajagu aega võtnud. „Loodame peale hanke võitja selgumist lepinguga kiiresti edasi liikuda, et sügisel võiks Rae küla laste koolitee juba ohutum olla,“ selgitab Võrklaev. Lisaks kasvatab valgustusega kergliiklustee piirkonnas üldist turvatunnet ja tekitab kogukonnale sportimisvõimalusi.

Hanke pakkumuste avamine toimub 05.06.2018 kell 11.00 ja eeldatava ehitusperioodi kestuseks on hanke kohaselt neli kuud. Rae küla jalg- ja jalgrattateede projekteerijaks on Teedeprojekt OÜ.

Projekti rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist meetmest „Linnapiirkondade jätkusuutlik areng“ ning Rae valla eelarvest. Meetme on töötanud välja Rahandusministeerium ja EAS.