« Tagasi

Järveküla lasteaia Leerimäe tänava maja

Alles see oli, kui kohalikud elanikud said rõõmustada Järvekülla kauaoodatud lasteaia rajamise esimeste sammude üle. Tänaseks on astutud järgmine suur samm ja digiallkirjad pandi ka Leerimäe tänava lasteaia projekteerimis- ja ehitustööde peatöövõtu lepingule.

Valla poolt allkirja pannud vallavanem Mart Võrklaeva sõnul on viimased nädalad olnud vallale kahe, sellises mahus lepingu mõttes küllaltki erakordsed. 

„Kuigi jutt Rae valla tohutu kiirest arengust hakkab ennast juba vaikselt kordama siis viimaste nädalate valguses ei jää muud üle, kui see jälle teemaks võtta. Kahel järjestikusel nädalal, sellises mahus hankelepingud pole siin majas varem allkirjastatud, kuid tulenevalt valla rahvastiku kiirest kasvust on sellises tempos lasteaedade ehitamine möödapääsmatu,“ nentis Võrklaev.

Kui madal sündimus on Eestis viimasel ajal olnud avalikes aruteludes tähtsal kohal, siis Rae vald saab ainult rõõmustada. Vallavanema sõnul lapsi jagub, perede heaolu ja nende toetamine on seatud prioriteediks ning täna laste jaoks tehtud investeeringud tasuvad ennast tulevikus mitmekordselt ära.

„Rae vallas elab üle 18 000 elaniku ja ligi kolmandiku neist moodustavad lapsed, kes vajavad lasteaia- ja koolikohta. Just neil päevil, kui vallamajas käib kibekiire töö 1. klasside ja uute lasteaiarühmade komplekteerimisega järgmiseks õppeaastaks on lasteaiakohad paljude perede jaoks kodus ilmselt number üks jututeema,“ nentis Võrklaev.

Nõudlus lasteaiakohtade järele ongi kõige suurem jätkuvalt Peetris ning kahe uue maja peale kokku loodavad 300 kohta peaks tooma järjekordadesse kindlasti olulist leevendust. 120-kohalisest Leerimäe tänava majast saab 180-kohaga Järveküla lasteaia „väike õde“ ja esimesed rühmad peaks kahes uues ja igati kaasaegses hoones tööd alustama 2019. aasta alguses.

Edukaks tunnistati Parmeron AS pakkumus, kelle tööde maksumuseks koos käibemaksu ja tellija reserviga on ümmarguselt 1,7 miljonit eurot. Lasteaia valmimise aeg on 2019 märts ehk 11 kuud alates lepingu allkirjastamisest. Viimastel aastatel on AS Parmeron Rae vallas ehitanud ka teisi haridustaristu objekte ning varasema kogemuse põhjal loodab vald, et koostöö kulgeb ka sel korral sujuvalt.