« Tagasi

Algavad Peetri pargi ehitustööd

Veebruarikuu lõpus saavad alguse Kungla tee ja Niinesaare tee vahelisele alale rajatava pargi ehitustööd. Seoses sellega võib ajavahemikul märtsist aprillini esineda piirnormidest lubatust suurema müratasemega ehitustöid.

Aasta lõpus läbi viidud hanke tulemusena teostab töid Eesti üks suurimaid ehituskontserne Nordecon AS, kes samas piirkonnas on hetkel ehitamas ka uut Kindluse Kooli.

AS Nordeconi esindaja ja pargi ehitustööde objektijuht Kristjan Ots sõnas, et kuigi meeskond annab endast parima, et ehitustööd ümberkaudseid elanikke ei segaks, siis kindlasti ei jää need ka päris märkamatuks.

„Anname endast parima, et ehitustööd kohalikke elanikke võimalikult vähe häiriksid. Samas on muidugi selge, et eks igasugune ehitustegevus muudab tavapärast rutiini ja võib olla mingitel ajahetkedel segav või ebamugav,“ sõnas Ots.

„Kuna Peetri parki rajatakse ka uus tiik ja seetõttu on vajalik transportida suurem kogus pinnast, siis ilmselt on kevadel läbi elurajooni rohkem liikvel ka suuremat ehitustransporti. Seetõttu palume elanikel olla eriti tähelepanelik ja võimalusel pidada ka lastega vajalikud jutuajamised ehitustööde tõttu liikuvate masinate erilise jälgimise osas,“ tõi Ots välja.

„Müra osas võib arvata, et kõige rohkem tekib seda kõvasse pinnasesse tiigi rajamisel. Loomulikult turvalisuse huvides kogu ala piiratakse, et vältida kõrvaliste isikute ohutsooni sattumist. Palume elanikelt kannatlikku meelt võimalike ebamugavuste tõttu, sest juba sügiseks on tasuks selle eest piirkonnas ainulaadne ja väga kaunis rajatis.“

Pargi esimese etapi ehitustööde maksumuseks koos käibemaksuga kujuneb lepingu järgselt 1 495 200 eurot ja objekti üleandmise viimane tähtaeg on 31. august. Pargi ülejäänud alade projekteerimine ja väljaehitamine on Rae valla eelarvestrateegia kohaselt plaanis läbi viia aastatel 2022–2023 ning selles osas on jätkuvalt oodatud kogukonna ideed ja mõtted, mida seal näha soovitakse.