« Tagasi

24. jaanuaril peatati Võsukese Lasteaia ehitamise hange riigihangete vaidlustuskomisjoni poolt

Vaidlustati  pakkumiskutsedokumentides pakkujate kvalifitseerimiseks sisaldunud nõue, milleks oli omada ühiskondliku koolieelse lasteasutuse ehituse kogemust viimase kolme aasta jooksul.
Pärast komisjoni otsust teeb Rae vald vajadusel vajalikud muudatused pakkumiskutse dokumendis ja ühtlasi pikendab pakkumiste esitamise tähtaega selle võrra, mil see on vaidluse tõttu peatunud.
 
Vallavanem Mart Võrklaev kommenteeris, et esitatud vaidlus näitab, et ilmselt on ehitusturul väga pingeline, millest tulenevalt proovitakse hankeid vaidlustada ja menetlusi pikendada kõikvõimalikul moel.
Vallavalitsus on kõigis oma viimaste aastate jooksul tehtud lasteaedade ja koolihoonete ehitamise hangetes nõudnud sama nõuet, tagamaks just pädeva ja kogemustelt parima ehitaja leidmist selle spetsiifikaga hoonetele, kuid varasematel kordadel pole see vaidlusobjektiks saanud. "Leian, et praeguse vaidluse  arvelt kannatavad kahjuks kõige enam inimesed, kelle jaoks on lasteaia valmimine väga oluline ning sama oluline on see, et see valmiks lubatud ajaks. Loodame, et antud vaidlus leiab kiire lahenduse ja saame õige pea ehitama hakata, et meie mudilased saaksid uue kaasaegse lasteaia".