« Tagasi

Järveküla Koolist plaanitakse teha põhjamaadele omast kooli

Järveküla Kooli projekteerimistööd kestavad lepingu järgi 13. juulini ning selleks ajaks peab olema paika pandud nii hoone ruumiline pool kui ka hoone ümbrus koos liikluslahendusega.

Abivallavanem Madis Sarik ütles, et koostöö projekteerija SWEDCO Projekt AS-ga on kulgenud tulemuslikult. Rae valla tulevane põhikool hakkab ehitusstiililt sarnanema põhjamaadele omase õppeasutusega, kus algkooliosa asub eraldi majas ning sellel on mitu sissekäiku. Algkoolimaja ruumide hea liigendatus ja ligipääs võimaldab  kooliteed alustavatel tüdrukutel ja poistel end n-ö oma pesas turvaliselt tunda.

Algkooliga galerii kaudu ühendatud põhikoolitiib tuleb kolmekorruseline ning selles hooneosas asub ka multifunktsionaalne spordisaal ning mitmeotstarbeline lugemissaal.  Kolmandal korrusel hakkavad asuma erialaklassid ning kauneid kunste ja sporti õpetava Rae Huvialakooli ruumid. Abivallavanema sõnul luuakse koolis kõik eeldused selleks, et saaks pöörata tähelepanu laste loovuse ja füüsise arendamisele.

Abivallavanem resümeeris, et kogu maja ruumipaigutusest ja  väljanägemisest on siiski veel vara rääkida.  Kui projekt juulis valmib, siis saab seda põhjalikult tutvustada. Kuid tänasel päeval võib kindlasti lubada seda, et ehitatav hariduskompleks koos sportimisvõimalustega hakkab teenima ka kogukonna inimeste huve.